02/10/2019: Les prix de l'architecture Paris Steel-in ContruirAcier AFTA.P

De bekoorlijkheid van een nieuwe stedelijke cultuur

Passerelle Marcelle Henri Paris

Passerelle Marcelle Henri Paris

Veel mooi volk aan de Alexander III brug in Parijs voor de uitreiking van Les prix de l’architecture acier 2019. De hippe tent Faust aan de Seine gonsde van geïnteresseerde staalliefhebbers: architecten, constructeurs en staalgelieerde organisaties waaronder natuurlijk de VOM en de overige Europese brancheorganisaties. Natuurlijk mocht HaTwee in deze rij niet ontbreken. Sfeer genoeg net zoveel als er champagne vloeide. Bonjour Paris!

De nieuwe trendy locatie Faust onder de met lantaarns en vergulde sirenes versierde Alexander III brug, kon menig bezoeker bekoren. Vooral dan na het ceremoniële gebeuren bij de après toen de sfeer wat informeler en gemoedelijker werd. Een hello-my-friend hier, een schouderklopje daar. Iedereen straalde en glunderde op deze milde oktoberavond onder een vlekkeloze sterrenhemel.

Aangestoken kerstster

Tijdens de uitreiking zaten circa 500 genodigden in langgerekte formatie strak voor het podium. Dat was lang niet voor iedere toeschouwer een ideale plek. Maar goed. Het gebeuren begon stipt op tijd terwijl in de naburige omgeving de Eiffeltoren vrolijk opflitste als een vroeg aangestoken kerstster. Veel volk, veel prijzen en projecten. De ene al bekoorlijker en slimmeropgevatdan de ander. Bekijken we het gebeuren in zijn totaliteit dan vielen er misschien weinig evergreens te bespeuren. De drang naar teveel design bij onze zuiderburen is er soms net iets over en leidt tot overdaad en nodeloos maniërisme. De projecten bleven, de enkelen daargelaten, allemaal wat hangen binnen het modale, uitschieters waren te dun gezaaid.

Waalse Krook

Er waren daarnaast nog heel wat prijzen te verdelen zoals de Trophées Eiffel voor architectuur, geldig voor staalbouwprojecten opgeleverd tussen 1 januari 2017 en 31 december 2018. Verschillende categorieën kwamen in dit luik aan bod: Leren (scholen en universiteiten); Vermaken (stadions, theaters en buurtcentra); Oversteken (viaducten en passages); Leven (wooncomplexen); Werken (kantoren en bedrijfsgebouwen); Reizen (hotels en restaurants). Van de buitenlandse projecten viel de Gentse mediatheek Waalse krook in de prijzen. Helaas viel er niemand te bekennen om deze laatste prijs in ontvangst te nemen.

Nieuwe stedelijke cultuur

De oversteek Passerelle Marcelle Henry, genoemd naar een Franse verzetsvrouw, viel in de smaak omwille van zijn verbindingskracht. Helaas is de brug, om allerlei bouwkundige redenen, nog niet voor het publiek geopend. Een verzwegen schoonheidsvlekje. De nieuwe voetgangersbrug verbindt de Marie-Georges Picquart Straat met de Mstislav Rostropovitch Straat: twee stadsdelen die voorheen gescheiden waren door een brede, onbegaanbare spoorwegbalk. Volgens ontwerper Marc Mimram, ingenieur, architecte en filosoof, gaat het niet alleen om een verbinding tussen twee oevers, maar is het eveneens een plek waar voetganger of fietser met veel plezier even halt houdt. Dergelijke urbane ingrepen tonen aan dat steden behoefte hebben aan intelligente stedenbouwkundige oplossingen en dat het niet alleen aankomt op louter architectuur en schoonheid, als is dat ook van belang. Stedenbouw en architectuur laten samenvallen resulteert in het scheppen van een nieuwe stedelijke cultuur. Overigens is dat in Parijs al te merken. Het aantal fietsers in de lichtstad is fel toegenomen in vergelijking met een paar jaar geleden. Toen was fietsen pure kamikaze. De plannen van burgemeester Hidalgo liegen er niet om, zij wenst de stad volledig autoluw te maken. Meer nog, de gemeente Parijs wil „een wereldhoofdstad van de fiets” worden. In 2020 moet 15 procent van de verplaatsingen in de stad per fiets gebeuren, tegen ongeveer 5 procent nu. Fundamenteel gaat het over het herdenken van de stad. Steden als Parijs, Barcelona, Oslo, Kopenhagen en Utrecht doen het al lang. Ze werken op volle kracht naar een toekomst waarin schone lucht, verkeersveiligheid en toegankelijkheid centraal staan.

QUALISTEELCOAT EEN SERIEUZE OPMAAT VOOR MORGEN

Qualisteelcoat is het Europees kwaliteitslabel voor het beschermen van staal door het aanbrengen van een organische coating (poeder of natlak). In Parijs hebben de internationale bracheorganisaties aansluitend op Les prix de l’architecture acier 2019 op 3 en vier oktober de koppen bij elkaar gestoken. Kernvraag is daarbij: hoe het label nog meer verfijnen om tot nog betere afgewerkte oppervlaktebehandeling te komen. Belangrijk is dat de neuzen in dezelfde richting staan en men op internationaal niveau een vuist kan maken. Voortrekker in dit verhaal is Hans Hooyberg Belangenbehartiger pur sang, tevens bedrijfsvoeder van HaTwee. Als voorzitter van de Technische Commissie heeft hij de touwtjes stevig in handen om de oppervlaktebehandeling m.b.t. poederlak uniform te maken over alle brancheorganisaties heen. Een internationale standaard is goed voor iedereen zowel voor coaters als voor opdrachtgever, zij weten waarop of waaraan. Hans Hooyberg : “Dit verhaal moeten we ernstig opnemen en de techniciteit ervan toetsen aan de dagelijkse praktijk. Een praktijk die we verder willen uitdiepen en onderzoeken om het circulaire verhaal geloofwaardig te maken. De technische commissie is een puur technische aangelegenheid en staat los van strategie en politiek. De bedoeling is het label Qualisteelcoat nog sterker te maken…en zichtbaarder. Belangrijk voor de toekomst zal zijn om efficiënt het label toe te kennen. Feit is dat we dit luik nog verder zullen verfijnen. De specificaties 4.1 zijn sinds 1 januari 2019 van kracht en volledig afgestemd op de vernieuwde ISO 12944. Chroom-VI-vrije voorbehandelingen krijgen een eigen approval wat vooral als benchmark gaat dienen. Centralisatie van data zorgt dan weer voor de basis van de website www.qualisteelcoat.net. Vijventwintig technici en branchevertegenwoordigers buigen zich over de implementatie van dit kwaliteitslabel om zo als basis te dienen voor de verplichte EN1090 voor de staalcontructeur”. Het is een boeiend gebeuren, wat de duurzaamheid van staal ten goede komt. Wordt vervolgd….

11/04/2019: Bezoek ons op Eurofinish 2019

Op 15 en 16 mei 2019 opent de Brabanthal in Leuven opnieuw haar deuren voor hét event voor oppervlaktebehandeling: Eurofinish !

De tentoonstellingen Eurofinish en Materials slaan de handen in elkaar en komen samen als één op 15 en 16 mei in de Brabanthal in Leuven (België). Materials en Eurofinish sluiten als event nauw bij elkaar aan waarbij Materials zich richt op de basismaterialen die een commercieel product maken, terwijl Eurofinish zich focust op de professionals in de oppervlaktebehandelingindustrie.

Registreer via onderstaande knop en krijg gratis toegang tot Eurofinish 2019!

01/02/2019: Welkom Remco!

Met trots stellen we onze nieuwe collega voor ter uitbreiding van ons team.

Op 01/02/2019 start Remco van Oyen als Account Manager in Nederland.

Wij wensen Remco alle succes toe in zijn nieuwe functie!

Alle contactgevens van Remco vindt je hier.

18/01/2019: HaTwee is ook aanwezig op Velofollies in Kortrijk

HaTwee was dit jaar sterk vertegenwoordigd op de velofollies beurs in Kortrijk. Diverse fiets fabrikanten maken gebruik van de kwaliteit poederlakken van HaTwee. Of het nu gaat over standaard Ral kleuren of speciaal gemaakte metallics.

klanten kiezen voor HaTwee omwille van de levensduur, hoger rendement, langer glans- en kleurbehoud en snelle levertermijn van "special" kleuren.

Ook geïnteresseerd in de poederlakken van HaTwee, neem contact op via onderstaande knop.

06/05/2018: Nieuwe productlijn: EVO+

ST Powder Coatings introduceert EVO+, een nieuwe productlijn low-bake structuur coatings die gekenmerkt worden door een hogere efficiëntie en betere oplaadbaarheid ten opzichte van standaardproducten. Deze coatings hebben een uitstekende oplaadbaarheid waardoor er minder laagdikte gespoten moet worden om voldoende dekking te krijgen. Zelfs bij een lagere laagdikte is de esthetische kwaliteit en de corrosieweerstand beter dan standaardproducten.

Geïnteresseerd in een low-bake structuurlakken in combinatie met een lager verbruik en hogere productiviteit?

Geen probleem, contacteer ons, het liefst vandaag nog!

24/04/2018: HATWEE VERHOOGT UW PRODUCTIVITEIT

Naast onze core-business van het leveren van poederlak, is een belangrijk onderdeel van de activiteiten van HaTwee het ondersteunen, adviseren en verbeteren van het volledig poederlakproces. Bij HaTwee zijn we ervan overtuigd dat er in het verbeteren van het poederlakproces heel wat kosten te besparen zijn. Met meer dan 30 jaar ervaring in ontwikkeling, productie en applicatie van poederlak heeft HaTwee de expertise in huis om uw poederlakproces volledig door te lichten. Door het advies van HaTwee in te roepen wordt er met een onafhankelijk oog naar uw proces gekeken, analyseren en bespreken we samen wat er verbeterd kan worden.

Geïnteresseerd in ons deskundig advies? Geen probleem, contacteer ons, het liefst vandaag nog!

02/03: HATWEE IN VOM INFO: ADHESIE

Goed vakmanschap resulteert in een goede verbinding van de verschillende coatings, maar ook tussen uw zakenpartners en u, alsook tussen uw medewerkers en uzelf. Voor VOM info schreef zaakvoerder Hans Hooyberg een interessant stuk over hechting tussen coatings.

Meer informatie of vrijblijvend advies over hechting tussen de coatings (onderling) en het substraat? Aarzel niet en contacteer ons via info@hatwee.be

WITRUIMTE

28/11/2017: ÉÉNLAAGSPOEDERCOATING MET ZELFDE KWALITEIT ALS TWEELAAGSSYSTEEM

In het vakblad Oppervlaktetechnieken deze maand een mooi artikel over de samenwerking tussen Molcon en HaTwee.

Als leverancier van poederlak is het onze taak niet alleen dozen poeder te leveren, maar ook mee te denken met onze klanten en meerwaarde te creëren.

Met de unieke Agripol poederlak leggen we een stevige basis voor een succesvolle samenwerking de komende jaren.

WITRUIMTE

14/07/2017: PROJECT: GARE DE LUXEMBOURG

Gare de Luxembourg volledig aangekleed met HaTwee poeders.

Een mooi voorbeeld van wat HaTwee kan betekenen voor de klant: een moeilijke klus samen met applicateur en leverancier tot een goed einde brengen.

WITRUIMTE

26/06/2017: AGRIPOL VERHOOGT DE RESTWAARDE VAN LANDBOUWMACHINES

CIN Govesan en HaTwee hebben een hoogwaardige poederlak ontwikkeld die de toepassingskost kan verminderen en komt zo tegemoet aan de eisen van de ACE-markt. AGRIPOL is een poedercoating die de kwaliteiten van een primer en toplaag combineert in 1 product. Agripol heeft niet alleen een zeer hoge corrosieweerstand maar ook een uitstekende UV-weerstand en is hiermee een oplossing voor de ACEsector.

Meer informatie of vrijblijvend advies over Agripol? Aarzel niet en contacteer ons via info@hatwee.be

WITRUIMTE

23/03/2017: VIDEOREPORTAGE HATWEE

Voor het zakelijke televisieprogramma "Ondernemen doen we Zo" werd op locatie bij HaTwee een videoreportage gemaakt.

Zaakvoerder Hans Hooyberg gunde ons een blik achter de schermen bij HaTwee en ging op bezoek bij een klant.

Ook benieuwd naar het resultaat?

WITRUIMTE

08/03/2017: CIN GOVESAN

We zijn trots te kunnen meedelen dat de overname van Govesan door het Portugese bedrijf Tintas CIN effectief is vanaf 1 maart 2017. Sinds 2007 vertegenwoordigt HaTwee het Madrileense bedrijf Govesan in de Benelux-markt. Voor HaTwee betekent dit een gegarandeerd groeipotentieel.

WITRUIMTE

06/03/2017: PROJECT BPOST POSTBUS

We zijn trots op het resultaat, trots op de samenwerking tussen HaTwee, onze klant en de opdrachtgever.

Het afgewerkte product, de nieuwe brievenbus van Bpost mag best gezien worden. Brievenbussen met een nieuw design en functionaliteit. Door de afgeronde vorm met beveiligde toegangsgleuf was dit project zowel voor de plaatbewerker als HaTwee een grote uitdaging. Onze coatings zorgen voor een hoge UV-bestendigheid, sterke corrosieweerstand en anti-grafiti eigenschappen.

Binnenkort dus misschien een stukje HaTwee bij u in de straat! Benieuwd hoe deze postbus tot stand kwam?

WITRUIMTE

29/11/2017: VIDEOREPORTAGE: HATWEE OP RTL7

Vereniging ION blikt terug op de jaarlijkse vakbeurs voor oppervlaktebehandelingen SURFACE.

Net zoals voorbijgaande jaren tekende HaTwee present op deze vakbeurs.

HaTwee en zijn kleurrijke kopjes en schoteltjes konden dan ook niet ontbreken in deze reportage.

WITRUIMTE

17/11/2017: ONDERHOUDSVOORSCHRIFT

Eens de stukken gepoederlakt werden volgens de regels van de kunst kunnen ze geplaatst worden. Voor HaTwee is het leveren van poeder niet het eindstation. Nadien moeten deze stukken nog op een frequente basis geïnspecteerd worden en indien nodig geretoucheerd worden.

Dit onderhoudsadvies werd door HaTwee samen gebundeld in een document.

Geïnteresseerd in onze onderhoudsvoorschriften?

WITRUIMTE

29/10/2017: GASTSPREKER OP SIRRIS

Op woensdag 26/10 was HaTwee uitgenodigd als gastspreker op de studienamiddag over Corrosiebescherming van staalconstructies. Organisator was Sirris. Locatie was het MRC te Gent. Samen met René Bode van TQC en Guus Schmittman van Zinkinfo deelde Hans Hooyberg zijn ervaring met verschillende partners uit de staalindustrie.

Hans Hooyberg vertelde de aanwezigen hoe corrosie ontstaat en wat poedercoaten kan betekenen in de strijd tegen corrosie.

Geinteresseerd in de presentatie van Hans?

WITRUIMTE

Deze website maakt gebruik van cookies om uw bezoek na te gaan. Door verder te surfen stemt u in met het gebruik hiervan. Meer informatie