Een koffer vol met kleuren

Al jaren zoeken we naar de ideale manier om onze klanten te laten zien wat HaTwee allemaal kan leveren. Dat is moeilijk, want voor de ene lakkerij zijn vier kleuren het volle kleurenpallet, voor de andere is elke nieuwe tint een mogelijke ontbrekende schakel. Klanten willen het zien, voelen en aanraken. Wat wij kunnen aanbieden, is oneindig en oeverloos. Bedenk het en we leveren het, van elke kleurkaart of sample. HaTwee heeft geen catalogussen, gedrukt op luxe papier, zwaar en vaak snel niet meer up-to-date, … Maar welke kleurtools om je wegwijs te maken in ons gamma hebben we dan wel?

 

 

Mazzete’s van ST Powder Coatings

In Madrid heeft onze producent ST Powder Coatings een productielijn gezet waar de zogenaamde ‘mazzete’s’ (de Italiaanse term voor kleurenwaaiers) volledig automatisch worden gespoten en geassembleerd. Het was een heuse investering en die kleurenwaaiers zijn niet goedkoop. Waaiers met RAL-kleurtjes en andere frisse verschijningen verspreiden zich overal rond in de hoop iemand te verleiden. Ze zijn vaak heel handig, maar soms ook gewoon teveel.

Kleurkamer

De kleurkamer is ook een architecturaal kleurenpallet, aangekleed met een koffieautomaat en koelkast om hij die zoekt te bekoren met al zijn zintuigen. Het is zeker het uitstapje waard. Maar hoe brengen we die ervaring tot bij de uiteindelijke beslisser over het poedertje?

 

Van kopjes naar cadena's

De kopjes die wij laten zien op beurzen en op ons netwerkevent Kobbenette vertalen het optische effect van de coating perfect, zelfs op een foto. Je ziet de vloei, kleur en glans, het oppervlak en hoe het zich etaleert naar de bezoeker toe. Ideaal voor onze webshop: shop.hatwee.be. Die kopjes kunnen we niet zomaar verspreiden, aangezien ze nogal wat volume innemen. Daarom zochten we al enige tijd naar een voorwerpje dat individueel door het leven kon gaan. Iets lichts en praktisch. Makkelijk te verdelen en te combineren.  

Geïnspireerd door de magneetjes met stadsbeelden en frappante slogans, kwam onze ‘cadena’ tot stand als een nieuw soort souvenir. Een uniek plaatje dat in elke kleur kan gecoat worden en zijn naam dankt aan het Spaanse woord voor schakel, een verwijzing naar zijn vorm. De QR-code op de achterzijde brengt alle technische informatie van het poedertje meteen naar je toe. Het label komt nooit los: indien nodig wordt het ingebed. Dankzij het magneetje maak je er jouw kleurwaaier van of hang je het op in je bureau. Misschien belandt zo’n ‘cadena’ zelfs aan de koelkast van je klant. Persoonlijke benadering troef.

De plaatjes worden trouwens automatisch gespoten intern bij HaTwee. Zo verkrijgen we ook het applicatierendement van deze poeders. De precisiebalans weegt nauwkeurig het poederverbruik, de laagdiktemeter elke micron. Zelfs de luchtvochtigheid en - druk worden geregistreerd. Zo tonen cadenas ons niet gewoon de kleuren, ze vertellen ook wat we over het poeder horen te weten.

Een gewaagd experiment of een goed antwoord op de vraag van onze klanten? Zij willen geen massa aan kleurtjes laten zien aan hun eigen klanten want dat betekent weer extra doosjes in huis halen. Liever de keuze maken van jouw zwart, jouw goud en zilverkleur, jouw RAL 7016 en daar zoveel mogelijk van verkopen. Dat bespaart aanzienlijk op je inventaris en stockbeheer. Wij leveren ‘cadenas’ van de kleurtjes die de lakkerijen willen promoten, in veelvoud als dat nodig is. Maak jouw eigen selectie van A-producten. De C-producten zijn ballast, … nice to have, but often too expensive.

Koffer vol cadenas

En zo gaan we met ons koffertje vol ‘cadenas’ naar de klanten, zonder dat zij naar de kleurkamer moeten komen.

Op stap neem ik het robuuste ding mee elke trap op. Een collectie van de matte en textuur poeders, de trendy goud, koper en brons tinten, de Black-collectie, onze Agripol kleuren, de HaTwee textuur comparator, een reeks populaire classe 2 poeders waarmee je je rendement boost, de Natural Expressives en nog een heleboel speciale kleurtjes voor wanneer een RAL kleur niet volstaat, ... Dat allemaal in een koffertje: je belt en we brengen ze naar je toe.

Komen we binnenkort met onze koffer bij jou langs?