Terugblik KB23

BEDANKT aan alle gasten & partners voor hun aanwezigheid, steun & enthousiasme! We kijken terug op een geslaagde 11e editie van Kobbenette. 

 Hieronder enkele sfeerbeelden genomen door Fotografie Amélie Soenen. De aftermovie volgt binnenkort*

 

Het was weer een leerzame, aangename en zeer verzorgde editie! Goed om zo veel mensen in een keer te kunnen spreken in een fantastische omgeving.
Jan Lindenaar, Elcometer

Om te voldoen aan de auteursrechten is het verplicht steeds "Fotografie Amélie Soenen" te vermelden bij gebruik van de beelden. Foto's enkel voor persoonlijk gebruik of eigen sociale media/website. Bij gebruik voor commerciële doeleinden moet toestemming gevraagd worden aan de fotograaf. 

Onze partners 2023

De Thermo-Clean Group ontwikkelde zich tot een wereldwijde referentie voor het chemisch of thermisch ontlakken van metaal en andere materialen. Daarnaast specialiseren we ons in het thermisch reinigen van warmtewisselaars, het verwijderen van kunststof of rubber van technische onderdelen én in filterreiniging.

 

MR-BODE adviseert en levert inspectie & controle apparatuur aan de coating verwerkende industrieën. Hierdoor ontzorgen wij de problemen binnen bedrijven en kunnen zij blijven doen waar ze goed in zijn.

Belmeko is de specialist in lakinstallaties. Fabrikant van poederlakcabines, natlak spuitcabines, industriële ovens, sproeitunnels en totale laklijnen. Belmeko biedt een oplossing van A tot Z: eigen ontwerp, fabricage, montage en service na verkoop.

Alufinish is gespecialliseerd in de verkoop van chemische producten voor oppervlakte behandeling. Dit bestaat uit producten voor anodisatie en producten voor de voorbehandeling voor het lakken. Tevens zijn wij gekend voor een sterke service en jarenlange ervaring.

ELCOMETER is al ruim zeventig jaar wereldleider in het ontwerpen en fabriceren van apparatuur voor de straal-, coatinginspectie-, NDT- en verfindustrie. Elcometer instrumenten waarborgen kwaliteitscontrole volgens internationale normen voor een effectief en efficiënt bedrijfsproces.

 

Nordson Poedercoat installaties, van handpistolen tot robot applicaties. Innovator van de dichtstroomtechniek, Encore HD. Voor een efficiënt poedercoat  proces controle. Sublieme indringing in moeilijke hoeken door de zachte poeder wolk en gemiddeld een 30% capaciteits verbetering ten opzichte van de traditionele technieken. In combinatie met de ColorMax snelkleurwisselcabines en PowderPilot sturing een sterke oplossing voor de uitdagingen van vandaag en morgen.

Nelco neemt poederlakafval terug voor verdere verwerking in onder andere de productie van akoestische materialen voor de meubel- en automobielindustrie. We aanvaarden alle types restpoeders: vervallen producten, stockresten, overspray, cycloonpoeders, ... waarbij zelfs gemengde fracties inzetbaar zijn.Naast de verwerking van restpoeders bieden wij bulkzakken (bigbags) aan en poederpompen om bigbags automatisch te vullen vanuit de cycloon en logistieke dienstverlening. Verder ondersteunen we u graag bij specifieke afvaltransporten en bij de aangifte bij Ovam. Nelco is uw unieke one-stop partner voor het thema poederlakafval.

Duthoo Coating Concepts focust zich op het reproduceren en verdelen van industriële lakken. Op vandaag zijn ze uitgegroeid tot een trendsetter in het leveren van spuitbare natlakoplossingen en beschikken daarnaast over een uitgebreid gamma aan retoucheer- en onderhoudsproducten voor aluminium & pvc. Hiermee speelt het bedrijf maximaal in op de toenemende vraag naar kleurpersonalisaties. Met een sterke groei heeft het bedrijf ondertussen een solide reputatie opgebouwd zowel in België als in het buitenland.

The Surface Treatment global business unit of BASF’s Coatings division, operating under the Chemetallbrand, is a leading supplier of applied surface treatments. Chemetall develops and manufactures tailor-made technology and system solutions for applied surface technology. The products protect metals from corrosion, facilitate forming and treatment, prepare parts optimally for the painting process and ensure excellent coating adhesion. The products are used in a variety of industries and end markets such as automotive, aerospace, aluminum finishing and metal forming. The chemical treatment of metal surfaces is Chemetall’s core competence. The focus of the worldwide activities is on the development and implementation of customized technology and system solutions for surface treatment. Globally established product ranges, for example Oxsilan®, Gardobond®, Ardrox® and Naftoseal®, have played a leading role in shaping metal treatment.

MAVOM Chemie produceert chemische oplossingen voor industriële toepassingen van OEM's, coatingbedrijven en industriële dienstverleners. Steeds vaker treden wij hierbij op als Total Solution Provider, waarbij we klanten volledig ontzorgen bij het opzetten en controleren van een goedlopend en veilig proces. In ons eigen R&D lab ontwikkelen we (maat)producten voor de voorbehandeling van metalen, industriële reiniging en chemisch loonmengen. Deze leveren we direct uit voorraad in Nederland, België en via partners ook in andere EU-landen. Daarnaast vormen kennisdeling, preventieve advisering en veiligheids- en laboratoriumtrainingen een belangrijke toegevoegde waarde bij ons productportfolio. 

Mavom Chemie. De Som der Elementen.

 

Eratec ontwerpt en maakt infrarood stralende gasbranders op basis van een metaalvezelmat van Bekaert.  De gloeiende panelen geven hun warmte rechtstreeks aan uw product of proces via infrarood straling.  Dat is vele maken effectiever en efficiënter dan verwarmen met hete lucht.  Kan en wil u uw proces omdenken van convectie naar warmteoverdracht met infrarood straling, of een combinatie van beide, dan kan u makkelijk 30% besparen op uw energieverbruik.  Dat geldt voor processen in de voedings-, textiel- en papierindustrie maar evengoed voor poederlaklijnen.  Aarzel niet en contacteer ons op sales@era-tec.com

 

Kluthe Benelux is een onderdeel van Chemische Werke Kluthe GmbH (D) en is een vooraanstaand producent van chemische producten en procedés voor oppervlaktebehandeling. Wij richten ons op het optimaliseren van (productie)processen bij onze klanten op het gebied van duurzaamheid, milieu en efficiency. In het leveringsprogramma bevinden zich o.a. koelsmeermiddelen, metaalreinigers, ontvettingsmiddelen, fosfateringsmiddelen, lakverdunners, spoelverdunners, finishreinigers en ontlakkingsmiddelen. Ook voor spuitcabines en afvalwaterbehandeling heeft Kluthe diverse producten in huis. We zijn actief in geheel Europa en vele landen daarbuiten in de meest uiteenlopende bedrijfstakken, zoals de automobiel-, metaal- en lakverwerkende industrie en de grafische sector. Onze producten en procedés zijn tot in detail op elkaar afgestemd in het Kluthe Systeem.

Het ongedwongen gesprekken voeren met collega's en concullega's, leveranciers en ex leveranciers, allen samen aan een tafeltje , dat kan alleen op Kobbenette.

Programma 2024/2025?

Blijf je graag op de hoogte over de volgende editie van Kobbenette? Stuur ons even een mailtje.

 

Mooi evenement, leuke mensen, goed georganiseerd, mooie locatie, blij dat ik erbij was.
René Bode, Mr. Bode