Wat is Poederlakken of Poedercoaten?

D.m.v. elektrostatische oplading wordt poedervormige droge lak aangetrokken door metalen geaarde werkstukken. Dat doet de lakker in een goed geventileerde poedercoatcabine met speciale poederlakpistolen. Het poeder blijft door het spanningsverschil door het metalen voorwerp aangetrokken.

Elke poedercoating is eigenlijk een twee-component systeem (bindmiddel + harder), maar de harder reageert pas op een temperatuur van doorgaans meer dan 150°C. Dus na het poedercoaten moet de coater de objecten in een voorverwarmde oven brengen. Daar gaat het poeder onder invloed van de temperatuur eerst smelten. Kort daarop begint de harder zijn werk te doen en gaat de bindmiddelen laten polymeriseren.

Lange polymeerkettingen vormen samen met de pigmenten en additieven een hechte coating, een waar schild wat stevig hecht op het metaal en zo het metaal beschermt tegen contact met zuurstof. Het metaal wordt op die manier beschermt tegen corrosie. Na afkoelen is het proces afgelopen en kunnen de stukken verpakt worden.

De coatings die HaTwee levert zijn thermohardende poedercoatsystemen.

De metalen stukken kunnen gepoedercoat worden als ze dus elektrisch geleidend zijn en opgewarmd mogen worden tot ongeveer 180°C. Aluminium profielen en plaatwerk, metalen profielen, plooiwerk, platen, constructies, al dan niet-verzinkt zijn typische materialen die gepoedercoat worden.

Voor een kleurwissel dient het applicatiesysteem gereinigd te worden en dat vraagt even tijd om alles stofvrij te maken voor het volgende kleur.

Het grote voordeel van poedercoating is dat geen solventen, noch water als drager wordt gebruikt. Tijdens de applicatie komt niet alle poedercoating op de werkstukken. In de cabine zorgt de afzuiging voor de evacuatie van de lak die naast het stuk valt. Dat kan teruggewonnen worden en opnieuw op de stukken worden aangebracht. Dat is het voordeel van poedercoatings: een heel efficiënt en milieubewust gebruik van de lakken. Grote series recycleert men tot 100%, dus er gaat geen poedercoating verloren en alles wordt gebruikt om het metaal te verfraaien en te conserveren, te beschermen tegen corrosie.

Productieproces poederlak

De eerste stap in het productieproces van poeders is het afwegen van de componenten. De poedervormige grondstoffen bestaan uit bindmiddelen, harders, additieven en pigmenten. Ze worden precies afgewogen om tot de beoogde samenstelling en kwaliteit van het product te komen.

Ondersteund door het ERP-pakket is het maken van afweegfouten vrijwel onmogelijk en steeds traceerbaar vanaf de levering van de grondstoffen tot het afwegen, en dat op batchniveau. Omdat dit zo'n belangrijke stap is, besteden onze producenten heel veel aandacht aan de juistheid van het afweegproces. Mens, machine, methode en middelen zijn professioneel verweven met elkaar zodat de kwaliteit van elke productie perfect beheerst is.

Vervolgens gaan de grondstoffen de mixer in om alle componenten te mengen. Tijd, snelheid en temperatuur zijn parameters die gemonitord worden. De samenstelling van de premix krijgt op een lab-extruder een eerste check om te controleren of het product aan de kwaliteitseisen voldoet. Na eventuele correctie zullen de homogeen gemengde grondstoffen hun weg verder zetten naar de extruder.

Nadat de grondstoffen goed gemengd zijn gaat het mengsel in de extruder. Tijdens het extruderen wordt de premix warm en hierdoor worden alle componenten intensief met elkaar gekneed. Het resultaat is een vloeibare pasta die op een koelband afgekoeld wordt. Na de breker onstaan zogenoemde chips, die dan vermaald worden tot poedercoating.

De chips worden in de maalmolen gemalen tot poeders met aangepaste korrelverdeling. Na het malen wordt het poeder nog gecalibreerd.

Het poeder wordt verpakt in een gesloten plastiek zak die in een kartonnen doos zit.
Elke doos is voorzien van een label met omschrijving, batchnummer, houdbaarheidsdatum, bakcyclus, veiligheidsetikettering en barcode. Aan de hand van deze code is het hele proces traceerbaar.

Deze website maakt gebruik van cookies om uw bezoek na te gaan. Door verder te surfen stemt u in met het gebruik hiervan. Meer informatie