+32 51 63 74 20 HaTwee, Koolskampstraat 63, 8810 Lichtervelde

Kenmerken van dit Coating System

Wat?

 • Corrosieklasse: C4 high durability (ISO 12944-2)

 • Interior gebruik.

 • De gecoate producten worden NIET blootgesteld aan UV-belasting.

 • De producten worden opgesteld in gebouwen met hoge luchtvervuiling en hoge vochtigheidsgraad.

Conservering

 • Minimum 1 laags poedercoating: topcoat

 • De objecten zijn vervaardigd uit aluminium.

 • Voorbehandeling:
  chemisch (chromatatie of chroomvrij alternatief)

Kwaliteitsnorm

 • Verwachte levensduur voor eerste interventie: 15 jaar. (ISO 12944-2)

 • Bij een goede behandeling van de stukken volgens de regels van de kunst, behaalt dit systeem 720 uur in de zoutneveltest met max. 2 mm onderroest. (ISO 12944-6)

Typische toepassingen

Interieurtoepassingen in:

Zwembaden

Chemische fabrieken

Scheepswerven

Selectief gemalen poedercoating verhogen het rendement van de terugwinning aanzienlijk. Deze poeders hebben een gereduceerd aandeel kleine deeltjes. Deze poeders kunnen met filterkabines ook 100% op de stukken aangebracht worden , dus zonder verlies.

Meer informatie

Belangrijke opmerkingen bij de systeemkeuze

Poedercoatings worden standaard afgesteld om een goede dekkracht te hebben vanaf 60 µm. Voor een corrosiebescherming (> C2) is deze laagdikte ook nodig. Dunnschichtpoeders kunnen enkel voor C1 Interieur gebruikt worden.

Hou er rekening mee dat de tussentijdse stockage tussen het lakken en het plaatsen van de stukken in sommige gevallen aggressiever is dan waar het coatingsysteem voor bedoeld is. Dat kan leiden tot vroegtijdige corrosie of kleur- en glansverlies.

Voor mobiele objecten is het toewijzen van een corrosieklasse moeilijk of onmogelijk. Deze objecten vergen een specifiek advies. Typische voorbeelden zijn velgen, landbouwmachines, voertuigtechniek, automotive …

Deze adviezen zijn opgesteld voor deze respectievelijke corrosiviteitsklasse of lager..

Ingangscontrole

Markeringen (bv. met alcoholstiften) moeten vóór de chemische voorbehandeling verwijderd worden met een geschikt solvent. De inkt kan doorheen de coating bloeden. Hetzelfde geldt voor stickers.

We verwijzen voor meer informatie over deze toepassing en applicatie naar de "Kwaliteit is geen toeval". Praktische gids voor het kwalitatieve poedercoating op aluminium van 2013. Uitgave van VOM vzw.

Chemische voorbehandeling

Bij een chemische voorbehandeling dienen de stukken zo vervaardigd te zijn dat het water en de chemische producten gemakkelijk wegvloeien van de stukken. Bij dompelen is het dan ook belangrijk dat er zich geen luchtbellen kunnen vormen in holle ruimtes. Dit zal de kwaliteit van de voorbehandeling schaden.

Voorbehandelen van de stukken voorafgaand aan het lakken gebeurt chemisch. Tijdens de voorbehandeling worden de objecten vetvrij gemaakt en worden alle verontreinigingen en oxides verwijderd.

Bij een chemische voorbehandeling wordt het ontvetten en beitsen gevolgd worden door een conversielaag. Deze verzekert de hechting van de coating en verhoogt de corrosieweerstand. Na de voorbehandeling moeten zo weinig mogelijk zouten achterblijven op het droge oppervlak.

Aanbevolen laagdikte

De laagdikte van de organische coating bedraagt nominaal 60 µm bij chemisch voorbehandelde stukken. De kleinste waarde van de laagdikte is niet minder dan 46 µm en maximale waarde niet meer dan 180 µm.

Kwaliteitscontrole

We verwijzen voor meer informatie over de kwaliteitsbewaking naar de Qualicoat specificaties.

Hier beschrijven we hoe je de binnenkomende stukken, de omgevingsfactoren, het coatingproces en de afgewerkte objecten kunt controleren.

Deze website maakt gebruik van cookies om uw bezoek na te gaan. Door verder te surfen stemt u in met het gebruik hiervan. Meer informatie