MINDER VOOR MEER

Hoge rendementspoeders behoren tot het aanbod van HaTwee. In samenspraak met HaTwee ontwerpt CIN Govesan verschillende selectief gemalen poeders voor de poedercoater. Minder "afval" in de poeders, meer kwaliteit !

Tijdens het productieproces van poeders komen de goed geknede grondstoffen als een warme pasta uit de extrusiemachine. Na het platwalsen tussen de koelwalsen en het afkoelen op de koelband wordt deze eindeloze afgekoelde, harde pannenkoek gebroken tot chips. Deze chips worden daarna gemalen in de maalmolen tot poeder.
Deze poeders verschillen allemaal in korrelgrootte.

Net deze korrelgrootte van de poeders spelen een zeer belangrijke rol. En zeker voor de poedercoater die zijn productie wenst te optimaliseren in productiviteit, rendement én energieverbruik.

Nadat de chips gebroken werden in de maalmolen kunnen we van poeder spreken. Hierin heb je kleine korrels en grotere korrels. Je kan dit gaan vergelijken met gebroken glas waar je ook kleinere en grotere scherven hebt.
Omdat de kleinere deeltjes een kleinere massa hebben worden ze gemakkelijker door de lucht meegevoerd. Hierdoor worden ze bij het poederlakken sneller door de afzuigkabine meegevoerd en belanden zo niet op het te behandelen oppervlak.

WITRUIMTE

Circulair denken is voor HaTwee het uitgangspunt als het over duurzame metaalconservering gaat: volledig terugwinbare poedercoatings, daar zetten wij op in!

WITRUIMTE

Hoge rendementspoeders worden gekenmerkt door een minder aantal kleine poederdeeltjes ten opzichte van normaal afgemalen poeder. Bij hoge rendementspoeders wordt er tijdens het maalproces een speciale cycloon ingebouwd met een afscheider. De kleinere poederdeeltjes die normaal door de lucht worden meegezogen worden door deze tweede cycloon opgenomen en gerecycleerd.

Deze kleine poederdeeltjes (<10µm) worden gerecycleerd en bij de volgende productiebatch toegevoegd.
Het poeder wat zo verkregen wordt zonder dit aandeel fijne deeltjes is selectief gemalen poeder of hoge rendementspoeder.

DE VOORDELEN VAN SELECTIEF GEMALEN POEDER

Groter overbrengingsrendement (transfer efficiency)

Snellere laagdikteopbouw, hogere productiviteit

Minder verlies van poeder

Minder perslucht nodig voor transport poeder

Het poeder fluidiseert gemakkelijker

De spuitcabine blijft schoner doordat er minder fijn stof in omloop is

Snellere kleurwissels

Verlaagd energiegebruik

WITRUIMTE

Geïnteresseerd in hoge rendement poedercoatings om uw productie te optimaliseren in productiviteit, rendement én energieverbruik?

Aarzel niet en contacteer ons, het liefst vandaag nog!

Deze website maakt gebruik van cookies om uw bezoek na te gaan. Door verder te surfen stemt u in met het gebruik hiervan. Meer informatie