Poederlakken

Poedercoaten, ook wel poederlakken of poederverven genoemd, is een electrostatische verftechniek waarbij aan de hand van perslucht negatief geladen poeder op een positief geladen werkstuk gespoten wordt. Hierdoor blijft het poeder op het stuk aanwezig waarna het in een oven uitgebakken wordt. De poederdeeltjes smelten en vernetten tot 1 hechte laklaag. Eens afgekoeld kunnen de stukken onmiddelijk verpakt worden.

Productieproces poederlak

De eerste stap in het productieproces van poeders is het afwegen van de componenten. Nadat de grondstoffen uit de stockageruimte gehaald werden, is de juiste hoeveelheid bindmiddelen, harders, additieven en pigmenten afwegen van cruciaal belang voor de kwaliteit van het poeder.

Vervolgens gaan de gekozen en precies afgewogen grondstoffen de mixer in om de componenten zo goed mogelijk te mengen. Dan wordt deze premix naar de extruder getransporteerd.

Nadat de grondstoffen goed gemengd zijn gaat het mengsel in de extruder. Tijdens het extruderen wordt de premix opgewarmd en hierdoor worden alle componenten intensief met elkaar vermengd. Het resultaat is een vloeibare pasta die op een koelband afgekoeld wordt. Na de breker kunnen de chips naar het maalproces getransporteerd worden.

De chips worden in de maalmolen afgemalen tot poeders met aangepaste korrelverdeling. Na het malen wordt het poeder gezeefd en verpakt.

De chips zijn omgevormd tot fijn poeder en is klaar voor de verpakkingsfase. Het poeder wordt verpakt in een gesloten zak en wordt getransporteerd in kartonnen doos. De dozen poeder worden in het magazijn gesorteerd en gestockeerd. Klaar voor vertrek!

Over ons | Webshop | Make to order

Deze website maakt gebruik van bestanden (zoals cookies) en andere technologieën.
Door verder te surfen stemt u in met het gebruik hiervan.Meer informatie