Kenmerken van dit Coating System

Wat?

 • Corrosieklasse: C2 high durability (ISO 12944-2)

 • Interior gebruik.

 • De gecoate producten worden NIET blootgesteld aan UV-belasting.

 • De producten worden opgesteld in onverwarmde gebouwen waar condensatie kan optreden.

Conservering

 • 1 laags poedercoating: topcoat

 • De objecten zijn vervaardigd uit continu thermisch verzinkte staalplaat zogenoemd sendzimir.

 • Voorbehandeling:
  chemisch (onvetten, ijzerfosfatatie, zinkfosfatatie, chromatatie of evenwaardig chroomvrij alternatief)

Kwaliteitsnorm

 • Verwachte levensduur voor eerste interventie: 15 jaar. (ISO 12944-2)

 • Bij een goede behandeling van de stukken volgens de regels van de kunst, behaalt dit systeem 240uur in de zoutneveltest met max. 2 mm onderroest. (ISO 12944-6)

Typische toepassingen

Interieurtoepassingen zoals:

Winkelinrichting in warenhuizen

Materialen en toestellen in sportcentra

Coating

Met de porositeitsmeter kan de aarding van de werkstukken worden gecontroleerd voordat ze gelakt worden. Een goede aarding is onontbeerlijk voor een goed lakresultaat. Onvoldoende aarding zal zorgen voor onvoldoende laagdikte, spanningsvlekken en het moeilijk bereiken van bepaalde zones.

Selectief gemalen poedercoating verhogen het rendement van de terugwinning aanzienlijk. Deze poeders hebben een gereduceerd aandeel kleine deeltjes. Deze poeders kunnen met filterkabines ook 100% op de stukken aangebracht worden , dus zonder verlies.

Meer informatie

Belangrijke opmerkingen bij de systeemkeuze

Hou er rekening mee dat de tussentijdse stockage tussen het lakken en het plaatsen van de stukken in sommige gevallen aggressiever is dan waar het coatingsysteem voor bedoeld is. Dat kan leiden tot vroegtijdige corrosie of kleur- en glansverlies.

Deze adviezen zijn opgesteld voor deze respectievelijke corrosiviteitsklasse of lager.

Ingangscontrole

Markeringen (bv. met alcoholstiften) moeten vóór de chemische verwijderd worden met een geschikt solvent. De inkt kan doorheen de coating bloeden. Hetzelfde geldt voor stickers.

Chemische voorbehandeling

Bij de chemische voorbehandeling dienen de stukken zo vervaardigd te zijn dat het water en de chemische producten gemakkelijk wegvloeien van de stukken. Bij dompelen is het dan ook belangrijk dat er zich geen luchtbellen kunnen vormen in holle ruimtes. Dit zal de kwaliteit van de voorbehandeling schaden.

Voorbehandelen van de stukken voorafgaand aan het lakken gebeurt chemisch. Tijdens de voorbehandeling worden de objecten vetvrij gemaakt en worden alle verontreinigingen en oxides verwijderd.

Bij een chemische voorbehandeling wordt het ontvetten en beitsen gevolgd worden door een conversielaag. Deze verzekert de hechting van de coating en verhoogt de corrosieweerstand. Na de voorbehandeling moeten zo weinig mogelijk zouten achterblijven op het droge oppervlak.

Voor C1 omgeving volstaat het de stukken te ijzerfosfateren of ontvetten.

Aanbevolen laagdikte

De totale laagdikte van de organische coating bedraagt nominaal 60 µm. De kleinste waarde van de laagdikte is niet minder dan 48 µm en maximale waarde niet meer dan 180 µm.

Kwaliteitscontrole

Hier beschrijven we hoe je de binnenkomende stukken, de omgevingsfactoren, het coatingproces en de afgewerkte objecten kunt controleren.

Over ons | Webshop | Make to order

Deze website maakt gebruik van bestanden (zoals cookies) en andere technologieën.
Door verder te surfen stemt u in met het gebruik hiervan.Meer informatie